Anaokulu (36-72 Ay)
İngilizce Dilinde Eğitim
Anaokulumuzda eğitim dili İngilizcedir. Kilittaşı Okulları erken yaşta öğrenmenin önemine inanır. Bu nedenle öğrencilerimize yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etmek amacıyla gelişimlerine uygun bir öğrenme ortamı sunmayı hedefliyoruz. Okulumzda öğrenciler, okulda eğlenceli aktivitelerin keyfini çıkarırken sevgi dolu bir topluluğun parçası olmayı öğrenirler. Ayrıca anaokulundaki öğrencilerimiz; problem çözme becerilerini kazanma, yaratıcılıklarını geliştirme, öz saygılarını inşa etme ve iş birliğine dayalı öğrenmenin ön planda olduğu bir ortamda bulunma avantajını yaşarlar.


Bütünsel ve Sorgulamaya Dayalı Öğrenme Yaklaşımı
Kilittaşı Okulları, bütünsel bir eğitim yaklaşımını benimser ve öğrencilerin sadece bilişsel gelişimine değil, fiziksel, kişisel, sosyal ve duygusal gelişimlerine de odaklanır. Bu bütünsel yaklaşım, öğrencilerin doğal çevreleriyle etkileşime girmeleri için fırsatlar sunar. Bu etkileşimlerin yanı sıra, öğrencilerimize doğayı gözlemleme ve çevrelerine saygılı olma fırsatları da sunmaktayız.
Anaokulu öğrencilerimizin sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmeleri en büyük önceliğimizdir. Okul günlerinde sınıf içi ve açık hava etkinlikleriyle öğrenciler, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla iş birliği yaparak sorgulama ve öğrenme imkanı buldukları bir ortamda beslenirler.
İkinci Dil Fransızca
Kilittaşı Okulları anaokulu, İngilizce müfredatı ile öğrencilerimizi ilkokula ve sonrasına hazırlar.
Öğrencilerimiz dört yaşından itibaren ikinci dil olarak Fransızca öğrenmeye başlarlar.

Anaokulu Dersleri
Anaokulumuzda Eğitim dili İngilizcedir.
İngilizce Dil Sanatları (ELA)
İngilizce Dil Sanatları (ELA), dil sanatlarının incelenmesi ve geliştirilmesidir. Dil sanatlarındaki öğrenme temelleri, çocuğun sosyal ve duygusal gelişimi açısından diğer müfredat alanları kadar önemlidir. Dil sanatları aracılığıyla öğrenilen beceriler, kendi başlarına önemli olmakla birlikte diğer çalışma alanlarında ve okul dışındaki yaşamda başarı için gereklidir. Okulumuzda, çocuklara konuşma ve yazılı dili anlamlı bir şekilde aktarmanın farklı yollarını sürekli olarak araştırıyoruz. Çocuklara, ileriki yıllarda onlarla kalacak bir okuma sevgisi kazandırmayı ve okumanın günlük yaşamlarındaki amacını anlamalarını sağlamayı amaçlıyoruz.
Okuma ve Yazma
Erken konuşma ve dil gelişimi sırasında çocuklar okuma yazma becerilerini geliştirmek için gerekli olan temel becerileri öğrenirler. Örneğin, çocuklar ilkokula başlamadan çok önce çizgi çalışmalarıyla ve yazıyı görsel olarak (fotografik hafıza) tanırlar, harfleri öğrenir ve etkileşime girerler. Zamanla, çocuklar çizgi çalışmaları ve yazılı imgeler hakkında bildiklerini birleştirir ve okumayı ve yazmayı öğrenmeye hazır hale gelirler. Kalemi doğru tutma, sayfayı yukarıdan aşağıya ve soldan sağa kullanma, öğrencilerin düzgün yazmasına yardımcı olacak unsurlardır. Ayrıca alfabedeki harfleri, seslerini ve her harfin nasıl yazıldığını öğrenirler.
Fonetik
Fonetik eğitimi, okuyucunun sesleri eşleştirmesine yardımcı olur. Bu beceri, okuyucuların kelimeleri çözmesini sağlar ve kelime tanımanın bir yönünü geliştirir. İngilizce dilinde sesleri temsil etmek için alfabe harfleri kullanıldığından, çocukların harf-ses ilişkilerini öğrenmesi gerekir. Belirli fonetik kuralları öğrenmek, çocukların bildikleri kelimelerden yola çıkarak yeni kelimeleri bulmalarına yardımcı olur. Ayrıca, her harfin çıkardığı sesleri ve harf sırasındaki bir değişikliğin kelimenin anlamını nasıl değiştirdiğini öğrenirler.
Matematik
Çocuklarımızın, matematiksel becerilerin doğal gelişimini destekleyen ve deneyler, gözlemler, araçlar ve materyallerle konunun daha fazla araştırılmasını teşvik eden zenginleştirilmiş matematik deneyimleri yaşamaları önemlidir. Sayılar, anaokulu hayatında ve öğrenme sürecinde sürekli olarak mevcuttur. Takvimler, dijital ve analog saatler, hesap makineleri, boncuklar, taşlar ve kamışlar gibi sayma araçları toplama, çıkarma ve sayma işlemlerini destekler. Sayı kavramı, matematikteki başarı için önemlidir. Çocuklarımız, sayıların birbirleriyle ilişkilerini, sayıların nasıl bir araya gelip ayrıldığını ve sayı sistemine dair sezgisel bir anlayışa sahip olur. Nesneleri gruplara ayırıp gruplandırarak, basit desenleri açıklayıp genişletirler. Çocuklarımız standart dışı birimleri kullanarak basit ölçümleri keşfederler. Örneğin, nesneleri ağırlık (ağır/hafif), kapasite (daha fazla / daha az miktar) ve uzunluk (uzun/kısa) açısından sınıflandırmayı analiz ederler. Bu analizler sayesinde, cetvel ve standart ölçüm birimlerini kullanmaya başlarlar. Zaman kavramlarını temel düzeyde anlar ve veri toplama, analiz etme ve sunma için grafikler kullanırlar.
Fen Bilimleri
Anaokulunda, çocuklarımız bilimsel araştırma süreciyle tanışır. Anaokulu öğrenme ortamımız, çocukların inceleme, sorgulama ve araştırma yapmaları için birçok fırsatla doludur. Çeşitli materyallerle çevrili olan bu ortam, çocuklara dünyayı gözlemlenebilir fiziksel kanıtlarla keşfetme imkanı tanır. Çevreleri hakkında gözlemlerini kaydedebilir ve ayrıntılı teoriler hazırlayabilirler. Anaokulu öğrencilerinin, anlamlı gerçek yaşam deneyimlerine katılarak öğrenen doğal kaşifler olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, sınıflarımız, çocukların yaratıcı düşünmelerini ve problem çözmelerini sağlayacak teşviklerle donatılmıştır.

Anaokulu Zenginleştirme Programı
Fransızca
İki dil bilmek her zaman bir avantaj olarak kabul edilir; Kilittaşı Okulları, çocukların eğitimine farklı bir kültür ve dil açarak katkıda bulunur. Çocuklarımızın ek bir dil edinirken geliştirdikleri beceriler, okuma ve yazma alanındaki anadil becerilerini destekler. Fransızca, anaokulunda ikinci dil olarak öğretilir ve çocuklarımıza duygularını ve ihtiyaçlarını ifade etmek için yeni kelimeler tanıtılır, sözel becerileri geliştirilir. Görsel materyallerin yanı sıra şarkılar, oyunlar ve hikayelerle de çocuklarımızın yeni kelimeleri bağlam içinde kullanabilecekleri diyaloglar ve konuşmalar teşvik edilir.
Müzik
Müzik derslerimiz, öğrencilerimizde karmaşık düşünme, etkili iletişim, estetik farkındalık, iş birliği becerileri ve sorumluluk alma gibi yetenekleri geliştirir. Bu beceriler, özgüveni yüksek bir çocuğun değerli bileşenleridir. Öğrencilerimiz, şarkı söyleyerek ve çeşitli enstrümanları deneyimleyerek müzikle tanışırlar. Ritim tutmayı ve yüksek ile alçak sesler arasındaki farkı öğrenirler. Müziğin sanatsal, kültürel, bilimsel ve matematiksel temellerini tanırlar. Şarkı söyleyerek, anaokulu korosunun bir parçası olarak, grup halinde ve diğerleriyle birlikte şarkı söyleyerek seslerini tanıma ve geliştirme fırsatı bulurlar. Çocuklarımız ayrıca bireysel ve grup halinde müzik aletlerini keşfederler.
Beceri ve Koordinasyon
Anaokulu beden eğitimi programımız, her öğrencinin düzenli fiziksel aktivitenin yer aldığı bir yaşam tarzı geliştirmesini sağlayacak tutum ve becerilerin anlaşılmasını sağlar. Psikomotor, bilişsel ve duygusal alanlar arasındaki denge, çocuklarımızın genel gelişimini destekler. Temel hareket becerileri, vücut yönetimi, hareket kavramları ve gelişim oyunları, uzman eğitmenlerimiz eşliğinde ders içeriklerimize dahildir. Çocuklarımız ritim ve ritmik aktiviteler, sağlık ve zindelik ilkelerini keşfederler. Takım sporları, kişiye özel eğitim, iş birliği ve takım oluşturma çalışmaları yürütülmektedir.

