Ortaokul DELF / DALF

DELF, Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fransızca anadili olmayan adayların Fransızca dil kabiliyetini geliştirmesi için verilmekte olan uluslararası bir dil sınavıdır.

DELF diploması: öğrencilerin söz konusu diplomayı hayatlarının her noktasında kullanabilecek geçerliliğe sahiptir.

DELF diploması, öğrencinin dört temel alanda dil becerisini ölçen bir sınavdır. Sınavda sorulan sorular Fransızca kültürel anlayışı ve dilsel anlayışı vurgulamaktadır. Bu dört unsur şu şekildedir:

• Okuma becerisi

• Dinleme ve anlama becerisi

• Yazma becerisi

• Konuşma becerisi

DELF sınavı dört seviyeden oluşmaktadır: A1-A2/B1-B2.

DELF A1 ve A2 seviyesi: Fransızcanın ilk basamağını oluşturur. Fransızca basit günlük konuşma seviyesidir. Temel kalıplar, sık kullanılan sözcüklerle bu seviyeyi geçen kişiler kısa ve net iletişim kurabilir.

DELF B1 ve B2 seviyesi: Fransızcayı hem sözlü hem de yazılı olarak etkin kullanma seviyesidir. Bu seviyeyi geçen kişiler rahat ve kolayca iletişim kurabilir. Televizyon, radyo programları veya iş, okul hayatında kullanılan dilin çoğunluğunu anlayabilir.

Kilittaşı ve Keystone Okullarında öğrencilerimiz A1/A2/B1 sınavlarında başarılı olurlar. Aynı zamanda okullarımız sınırlı sayıdaki DELF sınav merkezlerinden biridir.

Tüm Uluslararası Sınavlar