Okul Kabul Süreci

2020 – 2021 Eğitim ve Öğretim yılı

Anaokulu

3 ve 4 yaş öğrencilerimiz okul öncesi eğitim programı içinde yer alırken, 5 yaş öğrencilerimiz okulumuzun hazırlık sınıfı öğrencileri olarak eğitim görürler. Okulumuza 3-4 yaş için kayıt yaptırmak isteyen aday velilerimiz, okul sekreterliğinden randevu alarak okul müdürü ile ön görüşme yaparlar. Aday velilerimiz okul müdürü görüşmesinden sonra okula kayıt yaptırabilirler ancak okul müdürü tavsiyesi ile öğrencimiz rehberlik görüşmesi de yapabilmektedir.

Hazırlık sınıfı aday velilerimiz, okul sekreterliğinden randevu alarak okul müdürü ya da müdür yardımcısı ile ön görüşme yaparlar. Süreci devam ettirmek isteyen velilerimiz daha sonraki bir tarihte öğrenci ile birlikte okula davet edilir. Öğrencimiz rehber öğretmen eşliğinde en az iki ders saatini kendi yaş grubundaki öğrencilerle birlikte sınıfta geçirir. Rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni öğrenci ile ilgili veli ve okul müdürüne geri bildirim verir ve öğrencinin okulumuzda mutlu olup olamayacağı okula kabulde temel alınır.

İlkokul

İlkokul sınıflarımıza kontenjan dahilinde kayıt alınabilmektedir. Kayıt alınacak öğrencinin İngilizce dil yeterlilik becerisi esastır. İlkokul aday velilerimiz, okul sekreterliğinden randevu alarak okul müdürü ya da müdür yardımcısı ile ön görüşme yaparlar.

Süreci devam ettirmek isteyen velilerimiz daha sonraki bir tarihte öğrenci ile birlikte okula davet edilir. Öğrencimiz önce rehber öğretmen ile bireysel görüşme yapar, daha sonra yine rehber öğretmen eşliğinde en az iki saatini Türkçe derslerde, iki saatini ise ELA dersinde kendi yaş grubundaki öğrencilerle birlikte sınıfta geçirir. Rehber öğretmen ve Türkçe ve ELA sınıf öğretmenleri okul müdürüne geri bildirim verir ve öğrencinin dil yeterliliği ve okulumuzda mutlu olup olamayacağı okula kabulde temel alınır.

Ortaokul

Ortaokul sınıflarımıza kontenjan dahilinde kayıt alınabilmektedir. Kayıt alınacak öğrencinin İngilizce dil yeterlilik becerisi ve temel akademik kazanımları esastır. Ortaokul aday velilerimiz, okul sekreterliğinden randevu alarak okul müdürü ya da müdür yardımcısı ile ön görüşme yaparlar.

Süreci devam ettirmek isteyen velilerimiz daha sonraki bir tarihte öğrenci ile birlikte okula davet edilir. Öğrencimiz önce rehber öğretmen ile bireysel görüşme yapar, daha sonra yine rehber öğretmen eşliğinde yarım gününü kendi yaş grubundaki öğrencilerle birlikte sınıfta geçirir. Rehber öğretmen ve ders öğretmenleri okul müdürüne geri bildirim verir ve öğrencinin dil yeterliliği ve okulumuzda mutlu olup olamayacağı okula kabulde temel alınır. Ayrıca, ortaokul aday öğrenci ve velilerimiz her yıl Şubat ayında düzenlenen bursluluk sınavı ve sınav günü yapılan okul tanıtım gününe de katılabilmektedirler.

Randevu için lütfen;

• Çamlıca Kampüs 0 (216) 370 4951 Ms. Aslin