Ortaokul Beslenme

Büyüme ve gelişme çağında olan öğrencilerimizin yaşam boyu devam edecek davranışların büyük ölçüde şekillendiği dönemde sağlıklı beslenme ve yeme alışkanlıklarının gelişmesi okulumuz tarafından önemsenmektedir.

İlkokuldan itibaren çocuklarımız sağlıklı ara öğünlerini kendileri hazırlayıp, okula getirme sorumluluğunu üstlenirler ve böylelikle sağlıklı beslenmenin bir tercih ve kendi sorumlulukları olduğu öğretilir.

Okulumuzda bilinçli olarak kantin yoktur ve her türlü paketli gıdanın okulda tüketimi ve okula getirilmesi yasaktır. Menülerimizde mevsimsel getirilebilecek ürünler velilerimize hatırlatılır ve çeşitli ara öğün fikirleri verilir.

Yemeklerimizde ve soframızda ketçap, mayonez, tavuk ve tavuk suyu, hazır et suyu, hazır sos, mısır, dondurulmuş gıdalar ve konserve kesinlikle kullanılmamaktadır. Yağ olarak zeytinyağı ve tereyağı kullanmaktayız. Özellikle okulda beslenmedeki bilinen yanlışların uygulanmaması, evde de sağlıklı beslenen velilerimiz için büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Evde farklı beslenen çocuklarımızın ise evlerinde de olumlu yönde değişikliklere önayak olduklarını mutlulukla tespit etmekteyiz.

Her şeyi kararında ve mevsiminde kullanarak minimum ziyan ile yemek pişirmeye çalışır, çocuklarımıza da dünyadaki açlık sorununa kayıtsız kalmamalarını öğretmeye çalışırız.

Kilittaşı Okullarında yemek keyifli, renkli bir ortamda yenir ve en küçük çocuklarımız dahi tabak, bardak vs sofradan kaldırırlar, böylelikle yemek yemenin hem sosyal yanı hem de adabı öğretilmiş olur.