Kurucunun Kaleminden

Sevgili Çocuklar,

Kendimi bildim bileli hayal gücüm çok yüksekti. Ben ilkokuldayken annem çalışıyordu, eve döndüğünde ilk işi üstünü başını değiştirip mutfağa girip bize inanılmaz lezzetli yemekler hazırlamaktı. Ben de annemi her gün çok özlediğimden olsa gerek o mutfakta yemek pişirirken ona okulda günümü nasıl geçirdiğimi anlatırdım. Gün içinde yaşadıklarımın dışında her seferinde mutlaka hayalimde yaşadığım bir hikayeyi onunla paylaşırdım ve her seferinde annem o hikayeyi gerçek zannederdi ya da ben öyle düşünürdüm. Hemen arkasından ”Anne bu sadece benim uydurduğum bir hikaye.” der ve onun şaşırmasına çok mutlu olurdum. Eğer halen hayal kurabiliyor ve bu hayallerin peşinden koşabiliyorsam, annemin o günlerde uydurduğum her hikayemi ilgi ile dinlemesine borçlu olduğumu düşünüyorum.

Sema Kızılkaya

Kitaplarım

Türkçe / İngilizce 3 -10 yaş aralığına önerilir.

İngilizce / Fransızca 4 -10 yaş aralığına önerilir.

Türkçe / İngilizce 4 -10 yaş aralığına önerilir.

Türkçe 3 -10 yaş aralığına önerilir.

İngilizce 8 -12 yaş aralığına önerilir.

İlk Kitabım

Sevgili Arkadaşlar Küçükken hep bir gün mutlaka yazar olacağımı hayal ederdim. Sürekli ünlü yazarların çeşitli kitaplarını okur, bir gün onlar gibi olmayı hayal ederdim. Bu nedenle sınıfta, küçük hikaye yazma ödevini aldığım an çok heyecanlanırdım. Aslında ödevin birkaç sayfa olması yeterliydi fakat son sayfayı bitirdikten sonra yeterince tatmin olamadım ve hikayeyi yeni fikirlerimle zenginleştirerek daha fazlasını yazmak istedim. O arada Johns Hopkins Üniversitesi Yetenekli Çocuklar Programı’na kabul edildim ki bu da benim bir diğer hayalimdi. Orada katıldığım Çağdaş Fantezi Yazarlığı eğitimi sayesinde hikayemin içeriğini daha da geliştirerek bitirdim. Aslında dokuz yaşındaki çocuk tarafından yazılan bir kitabın basılacağını hiç düşünemezdim ama ne mutlu bana ki okulum Keystone ve Kilittaşı Okulları sayesinde bu hayalim de gerçek oldu. Yaşımın küçük olmasına rağmen geriye dönüp baktığımda bu adımların hayatımdaki ilk ve büyük başarılar olduğunu görüyorum. Bunlardan güç alarak yeni yeni hayaller kuruyor ve önümüzdeki yıllarda farklı kitaplar ve hikayeler yazmayı düşünüyorum. Zamanında bana ilham kaynağı olan yazarlar ve kitaplar gibi ileride benim ve kitaplarımın da insanlara ilham vereceğini ümit ediyorum.

Manolya Yatman

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)

31, Mart 2020 – UNICEF Çocuklar tarafından kurgulanan bu kitap COVID-19’u çocukların ve ailelerin daha iyi anlamaları ve bunla daha kolay başa çıkabilmelerine yardımcı olmayı hedflemiştir. Bu kitap; ruh sağlığı ve psikososyal destek referans grubu ( IASC MHPSS RG) tarafından geliştirilen bir projeydi. Proje 104 ülkedeki ebeveynlere, bakıcılara, öğretmenlere ve çocuklara ek olarak IASC MHPSS RG’nin üye ajanslarından gelen küresel, bölgesel ve ülke bazlı uzmanlar tarafından desteklenmiştir. COVID-19 salgını sırasında çocukların ruh sağlığı ve psikososyal ihtiyaçlarını değerlendirmek için Arapça, İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinde küresel bir anket niteliğinde tasarlanmıştır. Anket sonuçları kullanılarak öyküde ele alınacak konuların çerçevesi geliştirilmiştir. Kitap, COVID-19’dan etkilenen birçok ülkedeki çocuklara hikaye anlatımı yoluyla paylaşılmaya devam etmektedir.