Yurtdışı Eğitim Gezileri

Okulumuzun yurtdışı eğitim gezileri kendi okul eğitimcilerimiz tarafından çok yönlü düşünülerek, eğitim içerikli  hazırlanır.

Öğrencilerin kendi sınıf  düzeylerinde eğitime katılma amaçlı bugüne kadar yaptığımız yurtdışı eğitim gezilerinin başında Hollanda, Fransa, Kanada gelir.

Hollanda'ya yapılan eğitim gezisinde öğrenciler okulun yatakhanesinde kalarak, yatılı okul hayatını deneyimlediler. Kendi sınıf düzeylerinde derslere katılıp, okul gezilerine eşlik ettiler. Hlen okulun en unutulmaz eğitim gezileri arasında yer almaya ve konuşulmaya devam edilen deneyimin öğrencilerin hayatlarına dokunan çok güzel bir renkti.

Fransa'da kendi düzeylerinde  ki 5. Sınıfa gidecek olan öğrenciler, gitmeden aylarca önce davet edildikleri sınıf ile skype bağlantısı yaparak tanışır ve sonrasında her bir öğrenci gidene kadar o sınıfta ki çocuğa belli aralıklar ile mektup yazar ve bu mektuplar online eğitimciler tarafından birbirlerine gönderilir. Eğitim gezisi öncesi yapılan bu ön hazırlık öğrencilerin heyecanını ve merakını arttırken  buluşulan anın daha doğru ve keyifli  ilerlemesine  olanak sağlar. Ve kalıcı arkadaşlıkların temeli atılır.

Kanada, Keystone International High School, a giden 7. sınıf ve üstü  öğrencilerimiz , kendi okulumuzda bulunmanın güven ve rahatlığı ile 2 hafta derslere katılıp, üniversite ziyaretleri ile gelecek hayallerini belirlemeye yaklaştılar.

Kültürel gezilerimize örnek olarak Sirbistanı verebiliriz.

Tarih ve doğa gezisi amcı ile yapılan Sirbistan gezisi eğlence ve keşif dolu anılarıyla unutulmaz arkadaşlıkların temelini sağlamlaştırdı.

student-exchange.jpg