Beslenme

Okulumuzun mutfağı çok özeldir ve okulumuzun ve eğitimimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Hedefimiz uzun vadede sağlıklı beslenen çocuklar yetiştirmektir, yani bugün çocuğumuzun neyi ne kadar yediğinden çok kendi kararlarını vermeye başlayacakları yaşlarda, doğru seçimlere yapan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu yüzden çocuklarımıza bir mutfakta ayıklanması, pişmesi daha çok özveri ve zaman isteyen mevsiminde ve lezzetli sebze yemeklerini her gün sunmaktayız. Doğru ve sağlıklı beslenmenin zeminini ve düşünce şeklini onlara her gün sağlıklı ama lezzetli seçenekler sunarak, yılmadan hedeflemekteyiz.

Yemeklerimiz kendi mutfaklarımızda doğal ve mevsiminde ürünler kullanılarak her gün taze olarak yapılmaktadır. Yazın salatalarımız domates ve salatalık ile zenginleşirken, kışın lahana, havuç, turp, pancar, vs. ile renklenmektedir. Kışın lahana, pazı, ıspanak, karnabahar, brokoli, vs ile yemeklerimizi pişirirken, yazın taze fasulye, kabak, bezelye, biber, barbunya ve semizotu tüketmekteyiz. Yazları kendi domates sosumuzu ve reçellerimizi yapar, kışın pizzalarımızda, yemeklerimizde ve ara öğünlerimizde kullanırız. Seneler içerisinde birikmiş olan yüzlerce lezzetli yerel ve uluslararası tarif ile zengin ve sağlıklı bir menü sunmaktayız.

İlkokuldan itibaren çocuklarımız sağlıklı ara öğünlerini kendileri hazırlayıp, okula getirme sorumluluğunu üstlenirler ve böylelikle sağlıklı beslenmenin bir tercih ve kendi sorumlulukları olduğu öğretilir. Okulumuzda bilinçli olarak kantin yoktur ve her türlü paketli gıdanın okulda tüketimi ve okula getirilmesi yasaktır. Menülerimizde mevsimsel getirilebilecek ürünler velilerimize hatırlatılır ve çeşitli ara öğün fikirleri verilir.

Yemeklerimizde ve sofralarımızda ketçap, mayonez, tavuk, et suyu, tavuk suyu, hazır sos, mısır, zeytinyağı ve tereyağı dışında yağ, dondurulmuş ve konserve gıdalar kesinlikle kullanılmamaktadır. Özellikle okulda beslenmedeki bilinen yanlışların uygulanmaması, evde de sağlıklı beslenen velilerimiz için büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Evde farklı beslenen çocuklarımızın ise evlerinde de olumlu yönde değişikliklere ön ayak olduklarını mutlulukla tespit etmekteyiz.

Herşeyi kararında ve mevsiminde kullanarak minimum ziyan ile yemek pişirmeye çalışır, çocuklarımıza da dünyadaki açlık sorununa kayıtsız kalmamalarını öğretmeye çalışırız. Keystone'da yemek keyifli, renkli bir ortamda yenir ve en küçük çocuklarımız dahi tabak çanağını sofradan kaldırırlar, böylelikle yemek yemenin hem sosyal yanı hem de adabı öğretilmiş olur.

nutrition.jpg