Kanada Diploması

soru_yesil.png

KİLİTTAŞI OKULLARI öğrencisi sordu?

1-Kanada diplomasına nasıl sahip olabilirim?
Lise son sınıfa gelen tüm Kilittaşı okulu öğrencileri,  Toronto'da bulunan  Keystone International High School' da liseyi tamamladıkları takdirde Kanada diplomasına sahip olur. Ve buradan mezun olan öğrencimiz Kanada'lı öğrenci  statüsünde üniversiteye devam eder.

2-Kanada'da üniversite yerleşimi neye göre yapılıyor?
Üniversiteler, 11. ve 12. sınfıfların not ortalamasına bakarak yerleştirme yapar.

3-Kanada'da Devlet okullarında uluslararası öğrenciler ücret öder mi?
Evet, devlet okulları sahip oldukları başarı oranında 14.000  ile 22. 000 Kanada Doları arasında değişen bir ücret talep ederler. Bu okullara kayıt "Adrese Dayalı Sistem" ile yapılır.

4-Kilittaşı öğrencisi olarak benim diğer okul öğrencilerinden farkım nedir?
Okul öncesi itibari ile ana dil yaklaşımında öğrendiğin İngilizce ve 4 yaşında tanışıp 5. sınıfta konuşma seviyesine getirdiğin Fransızca dilin ve büyüdüğün uluslararası ortamın sana kattığı vizyon ile hiç bir adaptasyon sıkıntısı çekmeden bugün burada, yarın Keystone International High School'da eğitimine devam edebilirsin.

soru_kyesil.png

KİLİTTAŞI  OKULU  öğrencisi olmayan  öğrenciler için genel bilgilendirme;

1-Kimler Kanada'da eğitim görebilir?
Her okuldan, her öğrenci, üniversite öncesi Kanada'da bulunan herhangi bir devlet ya da özal okula ‘'eğitim hakları'' çercevesinde eğitim görmeye gidebilir. İngilizce dil seviyesi yeterli değil ise önce İngilizce hazırlık sınıfına devam eder. Eğer İngilizcesi yeterli ise o zaman hiç sene kaybetmeden aynı sınıfa devam edebilir.

2-Kanada Lise diploması nasıl alabilirim?
Evet, liseyi Kanada'da bitiren herkes Kanada diploması ile mezun olur.

3-Lise'yi Kanada'da bitirirsem Kanada'lı öğrenci gibi üniversiteye yerleşebilir miyim?
Evet, son 2 yılın kredi notları ile Kanadalı öğrencilerle aynı statüde üniversiteye devam edebilirsin.

4-Sadece sizin gibi dil konusunda başarılı, Kanada, Amerika vs.  gibi eğitim ve öğretim modelini  örnek almış okullardan mı Kanada'ya gidilir?
Hayır, yukarıda açıkladığım gibi her okuldan her öğrenci gidebilir. Biz ve bizim gibi okullardan giden öğrencilerin en önemli farkı ana dili gibi İngilizce konuştuğu ve uluslararası ortamda yetiştiği için adaptasyon sıkıntısı çekmez. Dil bilmeden ya da az bilerek  giden öğrenciler adaptasyon süresince öz güven zedelenmesi yaşayabilir, bu olumsuzluk akademik başarıyı da olumsuz etkileyebilir..

5-Kilittaşı okullarına nasıl başvurabilirim?
Okulumuzda tercihen okul öncesi dönemden gelen öğrencilerimiz ile ilerlemek istesek de ara sınıflara çok kısıtlı sayıda İngilizce dil gelişimi yeterli olan öğrencileri de kabul ediyoruz. Özellikle hiç dil bilmeyen öğrenciler 5. Sınıfta dil ağırlıklı İngilizce programı ile okulumuza kolaylıkla girebilirler.

6-Toronto -  Keystone International High School'a nasıl başvurabilirim?
Öncelikle e-mail atıp kendinizi ve gideceğiniz sınıfı yazıyorsunuz.
Okul eğitim koordinatörü size skype görüşme randevusu veriyor.
Çamlıca Keystone International School'da seviye belirleme testi alıyorsunuz.
Sonuç seninle paylaşılıyor, ihtiyaçlar belirleniyor ve okuldan davet mektubu gönderiliyor.
Bu arada öğrenci vizesi alıyor ve seyahatin organize ediliyor.

Daha fazla bilgi için;  admissions@keystoneschools.ca