Bir dil bir insan, üç dil üç insan…

Fransızca hazırlık bir sene ne kadar başarı gösterecek nasıl yapılacak sene sonunda birde Delph sınavı hadi bakalım dedik. Ailede hiç fransızca bilen yok. İlk iki üç hafta kızımın surat düştü istiyor ki hemen konuşsun ☺️ öğretmenimiz hiç pes etmiyor. Yabancı dile yatkın bir okul olduğumuz bir gerçek derslerde ingilizce sözcükler havada uçuşuyor. Öğretmen ısrarla fransızcaya çeviriyor. İki farklı öğretmen biri gramer diğeri sadece konuşma üzerine sürekli tam destek halindeler. Çocuklar eğlenerek öğrensin hayatın içine katılsın konuşma diye yapmadıklarını bırakmadılar. Fransız kahvaltılarımı dersiniz okul yemekhanesinde çeşitli sebzelerle yemek pişirmekmi yada fransız kültüre yapılan geziler. Daha bir çok detay. Sene sonu Delph sınavı gelip çattığında tüm hazırlıkları tamamdı kızımın. İlk önce yazılı sınav oldular sonrada sözlü mülakat eminim en heyecan verici nokta buydu hepsi için. Ve sonuç hepsi ilk sınavlarını başarıyla tamamlamışlardı. Çocuklar mutlu biz mutlu. Bu sene ikinci seviye sınava hazırlanıyorlar. Çokta iyi gidiyorlar ancak fransız konsolosluğu tüm dünyada bir kaosa neden olan pandemi dolayısı ile sınavları askıya aldı. İşin özü çocuklar tabiki bir sınava gireceklerinin farkındalar ama dili öğrenip yaşamak onlar için öncelik. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okulumuzda dil gelişimi inanılmaz. Tüm Kilittaşı ekibini ve özellikle fransızca departmanını sevgiyle kucaklıyorum.

Tuğba Aydın

Anasayfaya dön